VVD maakt zich sterk voor glasvezel (update)

Dit voorjaar stelde de fractie van de VVD schriftelijke vragen over de aanleg van een glasvezel netwerk in de nieuwe wijk Leeuwenveld 3.

Het probleem zat hem in het vinden van een geschikte locatie voor een verdeelstation.

Tijdens de vergadering van de commissie SOB op 15 september vroeg fractielid Hans van Wee naar de stand van zaken. Wethouder Eijking kon melden dat er een oplossing was gevonden. Snel internet voor deze nieuwe wijk lijkt dus geregeld. Ook in de Bloemendalerpolder zullen de huizen van een aansluiting op het glasvezelnetwerk worden voorzien.

De vervolgvraag van de VVD was dus voorspelbaar: "hoe zit het met de rest van Weesp?"

De wethouder vertelde dat er binnenkort een brief naar de raad wordt gestuurd met de plannen voor de uitrol van glasvezel. Voor dit moment is het dus afwachten op de beloofde brief. De VVD houdt de vinger aan de pols want wij zien graag dat heel Weesp wordt aangesloten op glasvezel opdat de bewoners uit meer providers kunnen kiezen voor TV, radio, breedband-internet en telefonie dan nu het geval is.

Tijdens de raadsvergadering van 26 november jl heeft de VVD een motie ingediend met als doel een pro-actieve houding naar de kabelbedrijven toe teneinde de woningen in Weesp zo snel mogelijk aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Met uitzondering van de PvdA stemden de andere partijen in de raad voor deze motie.

Hieronder treft u de volledige tekst van de motie aan.