Niki Laan neemt afscheid als commissielid

Tot onze grote spijt stopt Niki Laan met haar werkzaamheden in de commissie AZ. Na het zomerreces zal zij niet meer terugkeren als commissielid. Wij zullen haar scherpe inbreng missen maar wensen haar veel succes. Niki, bedankt! Fractie VVD Weesp

Tot ziens!

 

Ik hou van Weesp. Een stad waar ik vier jaar geleden, toen ik hier met mijn twee zoons kwam wonen, direct verliefd op werd. Op het oude centrum, de ligging aan het water, de mensen - zowel de Weespenaren als de import Weespers -, de betrokken ondernemers, de creatieve broedplaats het Domijn, de treinverbinding met de Randstad. Als ik mijn betoog begin, dan raak ik niet uitgepraat.

 

Actief worden in de politiek van Weesp voelde als een vanzelfsprekendheid. Ik werd uitgenodigd voor de ledenvergadering van de VVD Weesp en werd door de fractievoorzitter destijds, Alexander Bruch, direct betrokken bij de fractie. Anderhalf jaar later kwam ik op de kieslijst van de gemeenteraadsverkiezingen, en werd ik steunfractielid en commissielid Algemene Zaken. Het kleine beetje overgebleven tijd - naast de kinderen, mijn werk als consultant, het sporten en mijn sociale leven - stopte ik in de Weesper politiek. Ik nam initiatief in de verruiming van de winkelopeningstijden op de zondag, stelde de mogelijkheid om te trouwen op eigen locatie te sprake, en richtte me op de bestuurlijke toekomst van Weesp. 

 

Ondertussen was ik ook bezig met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, wisselde ik van baan en ging ik bij mezelf ten rade wat mij drijft als persoon en waar ik gelukkig van word. Daardoor voelt het goed om een ander pad te gaan bewandelen, zowel privé als in mijn werk, en mij op het ondernemerschap te richten. Ik creëerde ruimte, er ging wat borrelen, en nu creëer ik nog meer ruimte om de ideeën verder vorm te gaan geven. Dat vraagt om aandacht en focus, en dat heeft geleid tot het besluit om te stoppen met mijn werkzaamheden als steunfractielid en commissielid. 

 

De komende tijd zal ik meer met afstand de Weesper politiek volgen. De gemeenteraad zal belangrijke keuzes moeten maken ten aanzien van de bestuurlijke toekomst van Weesp. Wat het ook wordt, Weespenaren zijn trots op Weesp, en geen enkele keuze zal naar mijn mening de identiteit van Weesp kunnen ondermijnen. Die identiteit is namelijk zo krachtig, zelfs na een fusie zal dat fier overeind blijven. En gelukkig maar!

 

Ik ben blij dat ik de afgelopen paar jaar een steentje heb kunnen bijdragen aan het nog een beetje mooier maken van Weesp. Ik hoop dat in de toekomst meer jonge mensen mijn voorbeeld (en die van andere actieve vrijwilligers) volgen en enthousiast worden om hun kracht in te zetten voor de samenleving. Ik neem voor nu afscheid, maar zal mijn drive tot betrokkenheid zeker niet verliezen!